Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

15-åriga Instagramfenomenet Gully Guy Leo: “Yung Lean inspirerar mig”

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-03-13 16:29  |  Lästid: 6 minuter

Om du är intresserad av Supreme, Gosha, Palace, Vetements och Gucci känner du säkert till Instagramkändisen Leo Mandella (@gullyguyleo). Om inte är det dags att du gör en uppdatering av ditt Instagramflöde.

På ett år har han fått över en halv miljon nya följare på sin Instagram, som består av bilder på honom själv i olika eftertraktade och exklusiva outfits. Finns det ett unikt plagg från Supreme som du vill ha, så äger Leo garanterat det.

Vem är han? Leo Mandella är 15 år gammal och har 600k följare på sin Instagram.

Vad gör han? Han lägger ut outfitbilder på sin Instagram där han bär ovanliga och hypade kläder, som Supreme boxlogos som är omöjliga att få tag på.

Varför ska jag bry mig? Har du någonsin stött på en 15-åring som har sexhundratusen fler följare än du på Instagram? Något gör han helt klart rätt. Följ och se!

Så vem är egentligen den här coola 15 åringen och vad är det som gör honom så speciell?

Han ser sig själv som “gully”, vilket kan översättas till både gangster, som One from the streets, eller att man är riktigt äkta – en gullyguy.

Häromveckan lyckades jag få den ovanliga chansen att träffa och prata med Instagramkändisen under ett event i London.

 

The Basement är en brittisk facebookgrupp med medlemmar från hela världen som har haft stor påverkan på Leo och som på sätt och vis skapat den karaktär han är idag. Gruppen handlar om allt som har med streetwear och ett starkt community att göra. Det är en familjär känsla i gruppen där man kan få hjälp med allt från outfit-tips till kärlekstips, samtidigt som man även diskuterar kläder och modevärlden. (Den svenska motsvarigheten till The Basement är facebookgruppen Loungen).

Leos unika resa började i The Basement. Han lärde känna personerna bakom gruppen och de hjälpte honom med hans Instagram och har inspirerat honom till hans intresse för kläder.

– Jag har alltid dragits till saker som är roliga. För några år sen så var jag väldigt inne i Youtube och började göra egna videos. Efter det blev jag intresserad av dans vilket i sin tur ledde till att jag började få ett intresse för streetwear. I början hade jag inga tankar om att min Instagram och stil skulle bli en så stor grej som det nu har blivit. Allt började med att jag allt oftare började åka till London där jag lärde känna personerna från The Basement. Jag fann inspiration bland dem jag hängde med och sen började jag lägga ut outfit-bilder. Därifrån så blåste allting upp av sig självt helt ärligt. Det var verkligen inget jag strävade efter, jag hade inte som avsikt att bli så stor.

View this post on Instagram

So Insane. Thank You Everyone. 2018✨

A post shared by Leo Mandella (@gullyguyleo) on

Hur skulle du beskriva din egen stil?

– Jag har inte riktigt funnit min egna stil än. Jag antar att jag fortfarande försöker att hitta den och utveckla den under tidens gång. I dag känner jag att ena dagen kan jag gå klädd i en tracksuit och andra dagen ha på mig en mer proper outfit med till exempel en trenchcoat. Jag tror att jag kommer hitta min alldeles egna stil ju mer mogen jag blir.

Hur ser en helt vanlig dag ut för dig?

– Mina dagar börjar med att jag går till skolan. Väl där gör jag lite som alla andra, pluggar, chillar och typ håller på med telefonen för att jag vill kolla upp ett nytt klädesplagg. Sen tar jag lite outfit-bilder och sen är klockan helt plötsligt 23.00 och jag måste lägga mig. Ibland känns det lite som att man lever på autopilot – att man lever men att tiden inte riktigt stämmer.

Vad är det första som kommer upp i ditt huvud om jag säger Sverige?

– Svenska fiskar såklart, du vet dom riktigt söta och goda godisbitarna! Jag har dock aldrig varit i Sverige, jag vet helt ärligt inte ens hur det ser ut där. Kommer inte Yung Lean därifrån?

Jo precis det gör han, från Stockholm.

– Ja, nu faller allt på plats. Jo men okej, den bilden jag har av Sverige är att det är väldigt kallt och snöigt där.

Innan vi skulle ses frågade jag mina läsare vad de vill veta om dig. Den mest populära frågan var vem eller vilka som inspirerar dig mest.

– Det är personerna jag hänger med som inspirerar mig mest eftersom dom oftast vågar testa nya plagg och komma på nya sätt att bära olika kläder på. Om jag ska nämna en kändis så måste jag nog säga Yung Lean. Han gör verkligen allting annorlunda på sitt egna och originella sätt, inte bara ur ett modeperspektiv. Det är väldigt inspirerande att se vad han gör och alla saker han gör på sitt sätt, som tillexempel allt han gör med sitt hår. Därför är han en inspirationskälla för mig, men sen så inspireras jag av hans stil och de skorna han har gjort med Converse. Sen måste jag även nämna Asap Rocky.

Du är väldigt stor på Instagram och i dagens samhälle känner flera en press av att alltid behöva vara online och uppdatera. Det leder till att man ibland helt enkelt känner att man måste logga ut och bara vara offline ett tag. Är det något du kan känna igen dig i?

– Jag känner inte jag är besatt av sociala medier vilket är skönt, men absolut händer det jag väljer att stänga av min telefon i en eller två timmar bara för att få ta det lite lugnt. Det händer ofta när man är med kompisar eller som nu när vi sitter här och pratar, det är bra tillfällen att låta mobilen vara ett tag. Men och andra sidan så är det mitt jobb att vara aktiv på sociala medier och jag är alltid väldigt dedikerad till det jag gör så jag sitter med telefonen väldigt ofta.

Jag kan tänka mig att du får väldigt mycket frågor om tips på hur man ska klä sig och hur man ska gå till väga när man lägger ut bilder på samma sätt som du gör. Vilket är ditt bästa tips till personer som ber om såna råd?

– Jag brukar svara med att eftersom att man är ung så får man ofta många onödiga kommentarer. Det som är viktigt då är att vända på problemet och förstå att dom eller den som kommenterar elaka saker ofta bara är avundsjuk och slösar sin tid på att skriva negativa saker om och till dig. Det är bara att ignorera dem och känna dig nöjd över att du lägger ner din tid på viktigare saker.

Det verkar som att åldersdiskriminering är väldigt närvarande för dig. Hur upplever du den och kommer det från att du är ung men samtidigt så inflytelserik?

– Det är något jag upplever varje dag tyvärr, men i London är det lite annorlunda från andra städer kan jag tänka mig. Oftast är det så att de äldre är väldigt hjälpsamma, snälla och tycker att det är kul att man är så ung och har ett intresse för streetwear. Sen finns det alltid de som stör sig på en bara för att man är ung, men jag upplever att de flesta bara tycker att det är coolt att man är så pass ung och intresserad.

– Jag tycker det är viktigt att man försöker matcha sin ålder med sin kunskap! Ibland upplever jag att vissa unga tillexempel tenderar att lägga alla sina pengar på massa onödiga saker och ting som man kanske egentligen inte behöver bara för att det är trendigt och hypat. Det är det dummaste man kan göra.

Vilket är ditt favoritplagg från den nya Supreme-kollektionen?

– Jag har fastnat för alla stickade plagg i år, jag tycker de är väldigt fina och välgjorda. Jag brukar föredra vinterkollektioner före vår och sommar men jag tycker att årets kollektion har varit väldigt väl genomtänkt.

Finns det någon stil som du vill se mer av i år, eller kanske något specifikt plagg?

– Jag skulle vilja se ett ökat användande av typ smarta och propra looks, som att typ bära en kostym mer till vardags. Eftersom att jag tycker att en kostym med sneakers är så otroligt snygg skulle jag vilja se mer av den stilen och att man inte bara klär sig så när man ska på ett event. Jag skulle även vilja se mer raka och vida byxor.

Och avslutningsvis, vem är din favoritdesigner?

– Oj den var svår, jag har nog ingen riktig favorit. Hela världen är en stor och mäktig designer!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-13 17:01