Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Cafe listar skoåret 2017 bästa sneakersläpp

Sneakeråret 2017 har varit ett starkt år för sneakerkulturen med skor som både blivit hissade och dissade. Här är listan på de 13 bästa skosläppen under 2017.

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2017-12-12 10:29  |  Lästid: 4 minuter

I år har det handlat om material och tekniskt utförande. Året började med releasen av Air Max skon Vapormax, en sko med en sula helt baserad på luft. Adidas visade upp en springsko gjord i en 3-D printer och Frank Ocean fick Gucci ace sneakern att bli sommarens sko. 2017 var även normcore-dad-lookens år, ju ”fulare” och mer pappa vänlig dina sneakers är ju bättre. Här är de 13 bästa skorna som släpptes under 2017.

  1. NikeCraft x Tom Sachs – Mars Yard 2.0

Kan vara den sko jag ältar mest över att jag aldrig fick tag i. Det är en stilren fullträff för 2017. Skon är en mix av det trendiga normcoremodet och tekniskt utförande! En sko som kommer gå till historien!

  1. Adidas Futurecraft 4D

Den 3-D printade skon ligger högt upp på många sneakersamlares önskelista. Lägg märke till unika sulan som är inspirerad utav spindelnät.

  1. COMME des GARCONS Homme Plus x Nike

Det ikonsika modehusets verision av den klassiska Nike modelen Dunk Hi är svår att bära upp men fin att titta på!

  1. Gucci Ace Flame

Kankse den äldsta modellen på listan men absolut en av de mer stilsäkra. Skon går lika bra att bära till en kostym som till en streetwear outfit.

  1. Nike Air VaporMax

Skon som fått Air Max fans att jubla har en sula helt bestående av luft.

  1. Supreme x COMME des GARCONS Shirt x Nike

Comme des Garcons andra plats på listan är tillsammans med det nu kultförklarade skatemärket Supreme. Tillsammans gjorde de en tolkning på Nike klassikern Air Force 1.

  1. Tyler the Creator x Converse ”Golf le Fleur”

Även Converse fick vara med på listan, tillsammans med rapparen Tyler The Creator satte de ihop en sensommarsko som man sent kommer att glömma.

  1. Nike Air Max 1 OG University Red

Den mest klassiska sneakern på listan. Ett måste i en skogarderob.

9. Adidas BW Army

Adidas visade upp sin version av den klassiska sneakermodellen GAT som härstammar från tyska armen på 70talet. Skon är den ultimata mixen av street- och high-end mode, vilket gör att skon funkar till alla stilar och outfits.

10. Air Max 97 Silver Bullet

Att det inte längre går att promenera på stil- och sneakersäkra södermalm utan att snubbla över ett par Air Max 97 Silver Bullet är ingen nyhet för den stadsvana. Skon som hade 20års jubileum i år är här för att stanna några år till.

11. Air Jordan 1 x Virgil Abloh

Virgils samarbete med Nike är ett av årets mest eftertraktade och hypade släpp och det är därför ingen fråga om att Virgils version av den klassiska Air Jordan modellen har en plats på listan.

12. New Balance 990 v4

”pappasskons”-pappa sko ska såklart vara med på listan.

13. Balenciaga Speed Trainer.

2017 har varit ett starkt år för bröderna Gvasalia med både Vetements och Balenciaga i modetoppen kan man fråga sig om bröderna härskar modevärlden just nu?

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-12 11:25