Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Carl Johan Ahlqvist är veckans bäst klädda på #Cafestil

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-03-23 13:47  |  Lästid: 3 minuter

När det kommer till att välja bidrag till Café stil är det flera saker som jag tänker på innan veckovinnaren väljs. Det är inte bara viktigt att klä sig snyggt på en bild eller att ha det som är hypat. Det handlar mycket om att kunna matcha plagga och att ha en bra känsla för stil. En som har lyckats bocka av alla mina krav är Carl Johan Ahlqvist från Stockholm!

Carl Johan är 21 år gammal och jobbar som säljare inom teknikbranschen. På fritiden gillar han att åka skidor, resa och upptäcka samt att hålla på med mode. Carl Johans stil är en blandning av High end och den lite mer typiskt dressade streetwear stilen. Läs mer Carl Johans stil och varför man behöver ha fingertoppskänsla här!


Vilket plagg lämnar du aldrig hemma just denna säsong? :

– De cali-inspirerade lowtop sneakersen. Gillar silhuetten och de går i princip att matcha till vilken outfit som helst. Dressa upp med ett par schyssta kostymbyxor och det ser ballt ut eller dressa ner de med ett par jeans.

-Vans och Eytys modell ”Mother” är just nu mina favoriter jag inte lämnar hemma.

Beskriv din stil med tre nyckelord!

– Skulle beskriva min stil som Leisure, clean och varierande. Less is more! Gillar att kombinera något mer ”High end” med ett plagg som är något mer vardagligt.

Vems stil inspireras du av?

– Jag inspireras inte av någon speciell person. Jag inspirerad mest av random personer. Det kan vara allt från när jag är ute och reser, och ser olika människor på gatan som klär sig snyggt, till människor jag ser i vardagen som klär sig bra. Diggar det Mr Porter lägger upp på sin instagram och på Mrporter.com. De har en fingertoppskänsla för trender och är väldigt duktiga på att sätta ihop fits.

Vad är ditt senaste inköp? 

– T-shirts från Sunspel. Kan verkligen rekommendera de.

Har du något speciellt modetips du skulle tipsa om?

– Ja, jag har lite olika tips. När det gäller passformen och storlek på dina kläder är det viktigt att hitta kläder som passar en själv och sin kroppsform. Där tycker jag man kan utgå från ett par byxor och en t-shirt. En byxa som sitter bra i midjan, och som är lite mer kroppstight, vilket menas med att den följer din kroppsform… Som sedan faller snyggt och slutar där skon tar vid. En t-shirt som också följer din kroppsform som inte lämnar massa tyg över. Ett tips är att den ska sitta lite mer slimmat kring din torso, sitta bra kring axlarna, en lite högre ringning i halsen, ärmar som slutar ungefär där dina biceps börjar synas och att längden på tröjan slutar precis nedanför där dina byxor tar vid.

-Sen skulle jag vilja slå ett slag för att försöka se bort lite från det som är hype och trendigt just nu. Det gäller att man har fingertoppskänsla och inte hoppar på varje ny trend. Försök istället satsa på kläder som gynnar dig och din kroppsform, plagg som är tidlösa. Då kommer det funka säsong efter säsong.

Vilken trend vill du inte se 2018?

– Yeezys och den hypade gucci trenden!!!

Något plagg du skulle vilja se mer av?

– Jag vill se ännu mer av olika alternativ av skjortor för män. Vilket jag vet att vi kommer få se våren/sommaren 2018. Vilket känns kul!

@cafestil är Instagramkontotkontot där du får stilinspiration från våra läsare, och från redaktionen. Noel Montti samlar de snyggaste stilarna utanför redaktionen i Stockholm och resten av landet – och välkomnar alla att tagga #cafestil eller @cafestil för att få en bild publicerad.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar