Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Colette stänger idag – här är det bästa kändisbutiken givit oss genom åren

Colette ligger på 213 Rue Saint Honoré och har sedan sin början varit en av de största mötesplatserna för artister, modeintresserade och konstnärer. Butiken har alltid varit före sin tid och kan tillsammans med H&M anses vara de som skapat dagens trend där vi ser märken samarbeta och gemensamt skapa nya kollektioner. Men som alla fina historier har även Colette ett slut. Butiken som har varit en stor anledning till varför modeintresserade har valt att åka till paris stänger i veckan – för gott.

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2017-12-20 09:27  |  Lästid: 3 minuter

Kanye West och Kim Kardashian på Colette 2014.

Det var i våras som Colette meddelade att butiken, som är ett modemecka för de modeintresserade, till deras 20-årsjubileum kommer att stänga dörrarna för gott. Trots att Colette går i graven kommer dess rykte, historia och samarbeten att leva vidare. Här har jag valt ut det bästa Colette har givit oss genom åren.

Colette x Raf Simons x Comme des garcons x Vans

Det var år 2005 som den klassiska slip-on skon från Vans fick en rejäl makeover av några av modevärldens tyngsta namn i ett samarbete som slutade i en sko som idag går att köpa för den blyga summan 49 000 kr (5 832$).

 

Slagsmålet inne på Colette

https://www.youtube.com/watch?v=iMNXBPTDPWE

Under sommaren 2016 ägde ett av de mest dramatiska händelseförloppen rum inne på Colette. Under en signering för releasen av en VLONE-kollektion där bland annat ASAP Rocky, Virgil Abloh och Theophilus London närvarade, var det någonting som fick instagramprofilen Ian Connor att se rött och från ingenstans attackerar artisten Theophilus London.

 

Colette x Aston Martin

Ett av många samarbeten var tillsammans med Aston Martin 2011. Kanske inte vad alla hade hoppats på, men trots det en intressant kollaboration och ibland är det hypen som gör det.

 

Colette x Coca Cola

Ett klassiskt samarbete som pågick under flera år.

 

Playboy x Hello Kitty X Colette

2014 såg Colette till att skapa en storslagen fest när både Hello Kitty och Playboy fyllde jämt. Resultatet blev en lekfull kapselkollektion med bland annat svenska Happy Socks-strumpor prydda med playboy kaninen. Ingen mindre än Kanye West stod för på dj:andet på releasefesten som ägde rum inne i butiken.

 

CDG Play x Speedo

2010 blev samarbetet mellan Comme des Garçons och Speedo en solklar hit. Man utökade samarbetet och gjorde även en kapselkollektion tillsammans med Comme des Garcons PLAY som såldes exklusivt på Colette.

 

Colette x Balenciaga

I år satsade Colette allt för att se till att deras sista året skulle bli ett att minnas, och Balenciaga valdes ut som en av flera samarbetspartners. Det franska designhuset som under senaste året blivit ett av de hetaste igen efter några år i skuggan. Kollektionen tillsammans med butiken blev en succé med plagg och accessoarer allt från motorcross-boots, Tekoppar, tändare och sovmasker med Balenciagas logga på.

 

Colette x Saint Laurent

När nyheten om att Colette skulle stänga stod det klart att Saint Laurent skulle ta över den mytomspunna adressen och så föll det även naturligt att butikens sista samarbete skulle bli med det franska modehuset Saint Laurent.

 

Colettes samling av limiterade produkter

Förutom alla roliga samarbeten genom åren så såldes det även specialgjorda och exklusiva 1 of 1 produkter inne på Colette. Specialgjorda Rolex modeller och diamantpläterade iPhones fanns alltid tillgängligt inne i den franska mode- och livsstilsbutiken.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-20 12:16