Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Det här tänker jag på när jag väljer sneakers i vinter

Vintern närmar sig med stormsteg och så gör även slasket. Kort och gott en sneaker-älskares värsta årstid. Men låt inte saltade vägar, smutsig snö och det värsta av allt kylan hindra dig från att ha snygga sneakers i jul.

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2017-11-14 22:33  |  Lästid: 2 minuter

Det här tänker jag på när jag väljer sneakers i vinter.

Svart sula:

Det jag uppskattar minst med vinter är att jag inte känner mig trygg i mina vita sneakers. Jag föredrar alltid skor med vit sula, men under januari och februari är det något man absolut inte ska bära om man är rädd om sina skor. Under den här tiden på året är det oftast som kallast vilket leder till att man saltar både vägar och trottoarer mer än vanligt. Förutom att saltet hindrar oss från att halka när vi går ner för Brunnsgatan i Stockholm så missfärgar saltet de vita sulorna samt ger dem ett fult gult lager som ofta inte går att tvätta bort.

Ska sitta åt vid fotleden:

Om man vill trotsa vädret och ha låga sneakers på sig nu i vinter är det viktigt att se till att de i alla fall sitter åt vid fotlederna. Ingen gillar snö i skon.. Skon från New Balance kanske inte kommer rädda dig från kyla men den kommer se till att du inte får snö i skon.

New Balance – MRL247GR

Välj bort tyg- satsa på läder:

Det säger sig självt, klassiskt canvas tyg blir smutsigt, blött och äckligt när man går igenom slask. Gör både dina fötter och skor en tjänst i vinter och välj skor gjorda av läder (inte mocka..). Läder är dessutom både lättare att hålla och göra rent. Det räcker ofta med att bara ha lite varmt vatten och en tygtrasa för att göra rent läderskor.

Neopren:

Allt fler sneakers tillverkas med en teknisk finish så att hitta ett par skor med inbyggd neoprensocka kommer inte vara ett problem. Neopren används i våtdräkter och har en värmande effekt som kommer se till att du inte får genomfrusna tår.

Gore-Tex:

Står det att skon är tillverkad med Gore-tex teknik. KÖP.

Mitt val:

Jag kommer själv att satsa på ett par Kibo Montana från Eytyes då de är gjorda av läder, fodrade med faux fur, höga, har svart sula och bäst av allt- är prisvärda!

Eytys – Kibo Montana

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-30 16:13