Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Dr. Martens släpper skor med legendariska streetwearmärket Bape

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-01-24 09:53  |  Lästid: 2 minuter

Oavsett om man är en sko-älskare eller inte är ett par Dr. Martens något som bör finnas i allas skogarderob. Den klassiska skon korsar både rock-mode och dressat vilket gör det till ett grymt substitut till vardagliga sneakers. Förutom att Dr. Martens skor sedan länge har blivit en klassiker så är märket även känt för sitt antal lyckade sammarbeteskollektioner. Exempel på tidigare samarbeten är exempelvis de med Supreme och comme des garçons. Nu släpper Dr. Martens en exklusiv kollektion tillsammans med legendariska streetwearmärket BAPE.

A Bathing Ape aka Bape är det nu både klassiska och kultförklarade streetwearmärket som kan jämföras i att vara klädstilens gudfader. Märket associeras med både Pharrell och Kanye West, som båda har varit flitiga bärare av märket sedan starten 1993. Bape är känt för sitt camo, och deras sätt att producera en bred skala produkter. Genom åren har Bape visat upp produkter som kondomer, möbler och leksaker (då utöver deras kläder). För samarbetet mellan Dr. Martens och Bape kommer vi få se de klassiska modellerna 1460 och 1461 med inpräglat Bape-camo.

 

BAPE 1460

Skomodellen 1460 är en synonym till punkstilen och grungemusik. Skon får en make-over och kommer med det klassiska Bape-camot inpräntat. För att öka komforten på skorna har de även Dr. Martens luftkuddesbaserade skosula.

Babe 1460

BAPE 1461

Det mer stilrena alternativet till arbetarkängan är den låga varianten. Just den låga modellen 1461 är en grym sko att ha till en kostym! Även den här modellen har Bape camot inpräntat och med den sköna AirWair sulan för en ökad komfort.

Babe 1461

Skorna släpps online och i Dr Martens butik på Katarina Barngata den 27e Januari och går att köpa från 1600 kr.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-24 09:55