Annons

Noel Montti
Noel Montti Berglind skriver om sneakers och streetwear för Café.

Annons
 

Fila är tillbaka med vinterkollektion för att avsluta det lyckade året!

Efter en lyckad vårkollektion med influenser från märkets glansdagar i Italien, är Fila nu tillbaka med en mindre vinterkollektion för att avsluta det lyckade året!

Efter lyckade samarbeten med både Urban Outfitters och Gosha Rubchinskiy är Fila tillbaka med en vinterkollektion för att avrunda stjärnåret 2017. Det var Fila som på 80-talet präglade hip-hop-stilen, en stil som idag 2017 kan tyckas vara mer relevant än någonsin. Fila har på nytt lyckats få både gamla och nya hippa Filakickers att återigen bära de klassiska kläderna, och de klumpiga skorna.

Annons

Den sena höst/vinterkollektionen som är dubbad Biella Taped Collection är en sportig kollektion med inspiration från Biella i norra italien – även Filas ursprungsort. Även Fila har hajat att funktionsinspirerade plagg är hösten stora mode. Kollektionen består därför av sportinfluerade nyckelplagg som en randig sportig t-shirt och crewneck med detaljer hämtade från 90-talet. Man har använt sig av funktionstekniken men valt att behålla den klassiska starka Fila looken med stora loggor och färger. Den hippa magväskan har även lyckats letat sig in i kollektionen.

I skoväg har Filas skor alltid varit en klassiker och är idag en trendsättare på grund av den ovanliga, lite klumpiga och experimentella looken. Att klumpiga skor har blivit en grej är ingen nyhet för den modeintresserade, men att Fila var en av de första på marknaden med den typen av sko är det inte alla som vet. Men för kollektionen Biella visar Fila upp en mer nedtonad sko som är perfekt för vintersäsongen. Skomodellen hämtar inspiration hos klassiska hikeskor och den brittiska ravekulturen på 90-talet. Kombinationen blev en sko perfekt för stadsvintrar.

 

 

Biella Taped Collection finns nu tillgänglig på Junkyard och Caliroots.

 

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar