Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Mina 8 favoritskor till sommaren – med test och betyg

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-05-13 19:02  |  Lästid: 4 minuter

För snart en månad sen visade jag vilka skor jag tänkte bära nu till våren och sommaren, men sanningen är att redan två veckor efter inlägget kändes det som att sommaren kommit. Skoälskare som jag är har jag därför samlat på mig ett gäng nya skor för att ha fler fräscha och snygga skor till sommaren.

Jag har nu testat alla skor och här är mina 8 favoriter. Här är ”Noels sommarsko-test” och förhoppningsvis kanske du hittar ditt eller dina favorit par till sommarens alla promenader!

Bland annat pris, tillgänglighet, bekvämlighet (plus: ger de skavsår), utseende och helhetskänsla är mina kriterier för mitt omdöme.

Här är mina 8 favoritskor sommaren 2018!

  1. Converse: One Star

Något som vi alla vid det här laget kanske har förstått är att ett av årets mest hypade dojjor Converse one stars. Just modellen One Star har verkligen klarat min kvalitetskontroll och jag har faktiskt införskaffat mig 5 olika par under året. Skorna är snygga, enkla, billiga och hållbara. Därför får de av mig 5/5

Du kan köpa skorna för 700 kr här.

  1. Martin Margiela: Replica

Sen det här paret senast varit med på bloggen har de använts nästan varje dag. Det är den klassiska och tidlösa looken som ger skorna och modellen känslan av en klockren sommarklassiker. Vilket skon även är. Den är lite dyrare än det vanliga valet men om man känner sig bekväm med att lägga så pass mycket på ett par sneakers till sommaren så kommer man i alla fall inte att ångra sig. Dessa får av mig en stark 4.5/5 men priset gör så de inte når hela vägen fram.

Du kan köpa skorna för 3 000 kr här.

  1. Eytys: Kingston

Nu ni, här kommer en helt ny skokategori för mig! Jag har alltid varit riktigt dålig på att använda dressade skor men just det här paret från Eytys har jag länge suktat efter. Den moderna looken med stor och tjock-sula gifter sig väldigt bra med silhuetten från ett par klassiska oxfordskor. Dessa är sköna, fina och osar stil och klass. Jag kommer bära dessa på min student senare i vår. Skorna får av mig en 4/5.

Du kan köpa skorna för 3 100 kr här

  1. Nike: Sock Dart

En modell som nu har varit med några säsonger är sockdart skon. Jag har lyckats få tag i ett par av de första som släpptes tillsammans med fragment design som jag definitivt kommer bära under sommaren. Skon är lätt, skön och känns som en strumpa. Den är dock svårstylad och kanske inte den snyggaste modellen. Jag ser det lättare att ha den till en rock vilket gör den till en bra höstsko men eftersom att den är så tunn är det lätt att de blir kallt då. Skon får därför 3/5 av mig.

Du kan köpa skorna för 650 kr här.

  1. Nike x Virgil Abloh: The ten Blazers

Är du skointresserad är det svårt att ha missat dessa skor. Jag såg därför till att skaffa mig ett par och ge en ärlig review på om de faktiskt är värda sitt näst intill pinsamt höga pris. Skorna är faktiskt väldigt sköna, och Virgil har uppgraderat innersulan så den har som en massagefunktion i, likt en spikmatta (Ja du läste rätt). Men det höga priset och faktumet av att de är så svårtillgängliga har jag lite svårt att se värdigheten i skorna. Jag älskar de och det är ett par av mina favorit-sneakers men ändå får de bara en svag 3/5 av mig.

Du kan köpa skorna för ca 700 dollar (6 500 kr) här.

  1. Dr. Martens x Engineered Garments Velcro

Det här är en minst sagt unik sko jag har testat. Jag gillar att de är lite mer lätta för att vara ett par Dr Martens och att de fortfarande har den där klassiska looken även fast Engeneered Garments har lagt sin prägel på de med karborre-strapen som gör skon till en blandning av en Oxford och en monkstrap-sko. Då dessa funkar lika bra till vardags som till en kostym på sommar bröllopet får de 4/5.

Du kan köpa skorna för 2 399 kr här.

  1. Diadora: B. Elite

Här är ett par du vill köpa om du vill flexa på farsan eller farfar. Det var nämligen i ett par Diadora B. Elite som Björn Borg spelade tennis i. I och med succén efter filmen Borg fick även Diadora ett uppsving och säljs nu i butiker som tillexempel Caliroots. Skorna är lite mer bastanta och hårda, vilket som kan låta obekvämt, men vad som är just tvärt om. Skorna är sköna, diskreta, lätta att göra rent, prisvärda och är lätta att stylea. Skorna får av mig 4/5.

Du kan köpa skorna för 450 kr här.

  1. Rick Owens: Ramones Low

Ett lyxigare modemärke som ofta bärs av kända streetwear entusiaster som Asap Rocky och Zlatan är Rick Owens. Skorna känns direkt igen på den stora sulan och svårmissade tån. Modellen Ramones har länge varit en personlig favorit då den är diskret och enkel. Prislappen drar dock ner poängen på skon, som annars nästa är helt fläckfri. Skorna får 4/5.

Du kan köpa skorna för 4 000 kr här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-05-14 11:06