Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Jimmy Hansson är veckans bäst klädda på #cafestil

”-Bli inspirerad, istället för att imitera!”

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-02-04 15:15  |  Lästid: 3 minuter

Jimmy Hansson är kalixbon med bäst stil i Sverige den här veckan. Jimmy är 21 år och utbildad till snickare. Han berättar för mig hur han litar på sina vänner när det kommer till att matcha kläder då han är färgblind. Hur kräsen han är med både mat och när det kommer till att köpa kläder. Han berättade även om när han för några år sen hade ett eget klädmärke där han gjorde specialsydda kepsar. Läs mer om Jimmy och hans stil här.

Vilket plagg lämnar du aldrig hemma just denna säsong?  

-Mössa! Mitt hår syns sällan, nästintill aldrig. Jag själv ser det knappt, förutom när jag duschar.

Beskriv din stil med tre nyckelord!

-Oj.. den är svår.. Jäkligt svår.. – I lilla staden jag bor i har jag sedan många år tillbaka varit rätt ensam om att bry mig om kläder, i alla fall som grabb. Jag har sytt mina egna grejor bland annat. Men jag bär oftast ett par svarta skinny byxor, matchat ihop med någon typ av vintage oversize tröja tillsammans med lite smycken.

Eftersom jag tycker om vintage så mycket, så säger jag samma om sneakers. Jag har aldrig riktigt brytt mig så mycket om skor. ”Visa att du använder dom” tycker jag, istället för att sitta och skrubba med crept protect och gud vet vad som finns idag. Beaters är fint! De har en viss karaktär i sig, och är inte som någon tråkig sten.

Jag själv tycker inte så himla mycket om min stil, så jag kan nog inte sätta ord på den, annat än kanske ”tråkig, lagom, rätt okej”. De får vara mina nyckelord, hur knäppt det än kan låta!

Vems stil inspireras du av?

-Jag är väldigt lost på personer. Jag scrollar igenom instagram och kikar runt. Jag tittar på musiker i alla de olika stilarna jag lyssnar på, men jag forskar inte runt tillräckligt mycket tror jag. Jag tittar på det som finns framför mig i just det ögonblicket som är, och om det gör någon påverkan på mig vet jag inte riktigt. Säkert en gnutta!

I slutändan när jag väljer/handlar kläder, brukar jag föreställa mig själv liggandes i soffan och mysa i det plagget och kan jag gå på stan i plagget? Jag vill föreställa mig själv göra allting, så att jag vet att plagget verkligen är för mig, och att jag inte bara köper det på grund av hype.

Vad är ditt senaste inköp? 

-Senaste pickup var två stycken unika randiga vintage Guess longsleeves som jag länge suktat efter. Men senast som idag la jag en order på en gosig vintage tnf denali fleece, som jag förhoppningsvis kommer nyttja skiten ur.

Har du något speciellt modetips du skulle tipsa om?

-Bli inspirerad, istället för att imitera! Samt, Less is more

Vilken trend vill du inte se 2018?

-”Hypebeasts” som bär kläder endast för brandet, men som inte har en aning om hur man kan lägga ihop en ”okej fit”. Jag undrar ofta ifall dessa personer inte har en spegel hemma.

@cafestil är kontot där du får stilinspiration från våra läsare, och från redaktionen. Caféredaktionen samlar de snyggaste stilarna utanför redaktionen i Stockholm och resten av landet – och välkomnar alla att tagga oss på #cafestil eller @cafestil för att få en bild publicerad.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar