Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Kiss My Airs – äntligen dags för Air Max Day

Air Max Day är dagen då man får ta fram och damma av sitt mest älskade par Air Max-skor. Här kan du läsa allt du behöver veta om dagen, samt se min lista på de snyggaste Air Max-skorna som finns i butik just nu.

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-03-21 16:24  |  Lästid: 4 minuter

Måndagen 26 mars är det dags för den årliga Air Max-dagen. Nike har instiftat dagen för att fira den skoteknik som idag är den mest välkända och använda tekniken i skor någonsin: luftkudden. Vissa firar fettisdagen eller kanelbullens dag, men istället för att frossa i onyttiga sötsaker, så kan en frossa i något väldigt mycket mer kalorisnålt den här måndagen.

Air Max-sneakern bär på ett arv som skulle ta dagar att gå igenom, men kort sagt:

Den första Air Max-skon med synlig luftkudde släpptes redan år 1987. Skon som kom är den klassiska skomodellen vi idag känner igen som Air Max 1. Sneakern blev en kommersiell succé och Nikes segertåg har rullat på sedan dess. Varje år släpps det nya modeller av skor som placeras under kategorin Air Max och de flesta kommer med nya varianter av luftkuddsulan.

Air Max 1 OG.

Ett roligt projekt som Nike har dragit igång för att hylla Air Max-skon är att låta speciellt utvalda kreatörer från hela världen få designa en egen tolkning av skon. De bästa bidragen väljs ut av en jury och läggs ut på Nikes hemsida. Där kan man gå in och rösta på vilket par man vill ska produceras. Det vinnande bidraget kommer att släppas under följande års Air Max Day. Tävlingen går under namnet vote forward.

Med de här skorna är du riktigt redo Air Max Day nästa måndag!

  1. Air Max 1/97 Sean Wotherspoon (Vinnare i Vote Forward 2017)

Skon släpps via lottning på Sneakersnstuffs hemsida, för att få chanshen att köpa ett par kan du anmäla dig till lottningen här!

Årets absolut mest hypade Air Max-sko är Sean Wotherspoons vinnande tolkning på skotypen som skapades under tävlingen förra året. Skon är en mix mellan den klassiska modellen Air Max 1 och retromodellen Air Max 97.

 

  1. Air Max 95 Black/Anthracite

Skon går att köpa på Caliroots för 1 699:-

Air Max 95 gjorde en stark comeback efter återlanseringen av skomodellen 2015. Modellen höll sig kvar hos konsumenterna och är än idag en favorit hos många!

 

  1. Air Max 1 Triple White Essential

Caliroots 1 299:-

Listan skulle inte vara komplett utan ett par klassiska Air Max-ettor.

 

4. Air Max 180 x Comme Des Garçon

Anrika modehuset Comme Des Garçon släppte tidigare i år en färgstark Air Max-sko som går att köpa exklusivt på Jus i Stockholm för 2 399:-

 

5. Air Max 98 Triple White

I år har den klassiska Air Max 98 20-års jubileum vilket uppmärksammats starkt av Nike. Efter en återlansering av skon är den just nu en av de mest populära Air Max-modellerna.

 

BONUS!

Även fast Air Max Day är en viktigt dag så får man inte låta den sno all uppmärksamhet. Till helgen släpps nämligen två väldigt fina Air Jordan skor som alla bör ha!

  1. Air Jordan 3 ”Tinker”

Skon släpps via Nikes App SNKRS den 24e mars för 2250 :-

Tinker Hatfield är Nikes mytomspunna designer som skapat klassiker som Air Max 1an, Air Mag (Den självknytande skon från Back to the future) och ett flertal Air Jordan skor. Men en sko som Tinker har hyllats lite extra för är Air Jordan 3 modellen. Nu för att fira 30års jubileet av skomodellen så släpper Nike en sko som är identisk till en av Tinkers första skisser på Air Jordan 3an.

  1. Air Jordan 1 ”Game Royal”

Skon släpps via lottning på Sneakersnstuffs hemsida, för att få chanshen att köpa ett par kan du anmäla dig till lottningen här!

Skomodellen Air Jordan 1 OG behöver ingen presentation. Den klassiska basketskon släpps i limiterad upplaga på söndag.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-23 10:13