Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Nikes nya och hyllade fotbollströja till VM – för Nigeria

Nu är det inte långt kvar till fotbolls-VM och Nike passar på att satsa på ett nytt koncept kring fotbollsställ. Förutom att vi till sommaren kommer heja på den svenska truppen tror jag att allt fler kommer att bära det nya fotbollsställ Nike har designat för Nigeria.

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-02-10 16:34  |  Lästid: 2 minuter

Just fotbollströjan har sedan länge varit ett klassiskt plagg man kan bära till streetwear stylade outfits. Märken som Supreme, Palace och BAPE visar år efter år upp nya tolkningar av fotbollsjerseys som går att bära till vardags. Faktum är att en riktigt snygg fotbollströja kan se snyggare ut än en vanlig t-shirt och det är verkligen inget fel att bära en utan att vara på ett gym. PSG:s matchställ fick till och med en make over av den franska modebutiken Colette under förra året vilket satte PSG på modekartan.

Vänster: Kendall Jenner i PSG. Höger: Bape FC

I veckan lanserade Nike ett helt nytt koncept med fokus på just fotbollställ. Presentationen av konceptet gjordes av bland annat Virgil Abloh (Off White) och Kim Jones (tidigare Louis Vuitton). Konceptet går ut på att göra fotbollställ allt mer tillgängliga och lättburna. Nike satsar även på att lyfta fram kreativitet och har därför gjort det möjligt för kreatörer att kunna skapa unika ställ för fotbollslag som inte nödvändigtvis hör till de stora klubbarna.

Men den nyheten som fått mest uppmärksamhet på sociala medier är den nya designen de tagit fram för Nigerias landslag. Det är ett färgglatt och unikt ställ som definitivt kommer bli en global favorit inför fotbolls-VM i sommar.

Nigerias nya landslagsställ

Två andra ställ från Nikes nya satsning. På bilden; FC Harlem & FC Romance

 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-02-13 09:39