Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Nikes nya kollektion hyllar Martin Luther King

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-01-16 16:49  |  Lästid: 2 minuter

Martin Luther King ägnade sitt liv åt att främja jämlikhet i samhället. Som ledare och en av grundarna till medborgarrättsrörelsen genomförde han bland annat den historiska marschen till Washington D.C, där han inför 200 000 personer höll det historiska talet ”I Have a Dream”. Tillsammans med Jordan Brand har Nike nu tagit fram en kollektion för att uppmärksamma jämlikhet och Black History Month.

Inspirationen kommer bland annat från Martin Luther King och hans kända tal och ger sig uttryck i form av produkter med grafik som visar ljudvågorna från inspelningen av när Martin Luther King JR håller sitt tal.

“Genom att använda kraften inom sport för att inspirera och lyfta har Nikes Equality-produkter bidragit till en plattform för alla atleter, att fira och medverka i kampen om jämlikhet” skriver de i ett pressmeddelande.

Här är plaggen i kollektionen som finns att köpa nu.

EQUALITY Air Force 1 Low / 28 augusti 1963: Skon är döpt efter datumet då Martin Luther King JR höll sitt världsberömda tal ”I have a dream”.  En del av talet är även citerat på skons dogtag.

Air Jordan I High EQUALITY: Jordan-modellen har tagits fram med Carmelo Anthony som inspirationskälla. Med hans kärlek för Baltimore och hans kamp mot orättvisor i samhället tog man fram den fina och eleganta versionen av Air Jordan 1.

EQUALITY TEE: T-shirten som kan ses som kollektionens nyckelplagg kommer i svart eller vitt med guldiga bokstäver. Tröjan är tillverkad i alla storlekar för alla kön så att det finns tillgänglig för alla.

Kollektionen går att köpa på nike.com. Här följer fler skor från kollektionen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar