Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Mitt besök på ”världens sämsta hotell” med Leo Mandella och Asap Nast

Jag åkte tillsammans med Converse till London för att uppleva, festa och hänga med några av vår tids största kreatörer. Här kan du läsa om mina upplevelser från veckan och vad Converse One Star Hotel hade att visa upp.

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-02-19 20:58  |  Lästid: 3 minuter

I veckan åkte jag till London tillsammans med Converse för att checka in på deras slitna och kaxiga hotell i Shoreditch i centrala London. Hotellet leker med stjärnkonceptet och vill visa upp sig som det sämsta du kan besöka, med skränig musik, piratradio-sändningar, intervjuer och fester. På plats har jag gjort exklusiva intervjuer med bland annat internetfenomenet Leo Mandella aka Gully Guy Leo, samt pratat med världsartisten och kreatören Asap Nast.

Från vänster: Elina Grothén, Johannes Sletbakk, (jag) Noel Montti, Leo Mandella aka Gully Guy Leo

Som jag tidigare har nämnt i bloggen så ser 2018 ut att kunna bli Converses år. Det klassiska märket har genomfört en stor rebranding-process och satsar just nu stenhårt på skomodellerna One star och Chuck Taylor 70´. (Vid det här laget kanske du förstått vart idéen för Converse One Star Hotel kommit ifrån?).

2017 genomförde märket flera unika samarbeten, både med stora och inflytelserika artister, så som Tyler The Creator. Men även med uppmärksammade kreatörer vilket som har lett till att skomärket nu är hetare än någonsin.

Så i torsdags checkade jag, tillsammans med två andra skribenter in på Converse One Star Hotel. Inspiration för Hotellet kommer från 70-och 90-talets subkulturer och självklart från den klassiska Converse modellen One star. Converse visar upp hur skon har varit en sådan viktig detalj för subkulturer under dessa tidsperioder.

De väljer att spegla detta med att rummen på hotellet visar på kopplingar till de subkulturer som går att anknyta med One Star modellen från dessa tidseror. Till hjälp för att utforma eventet har Converse låtit kreatörerna som har varit med och skapat projektet designa varsitt rum. Exempelvis så hade svenska artisten Yung Lean skapat ett rum där man bland annat kunde spela backgammon och Super Smash Bros på Game Cube i mysigt UV-ljus.

Hanna Bergström inne i Mademes rum på One Star Hotel

Väl på hotellet fick jag göra exklusiva intervjuer tillsammans med Instagramkändisen Gully Guy Leo, och East Coast rapparen ASAP Nast. (Intervjuerna kommer gå att läsa här inom kort.)

Under helgen släpptes även limiterade skor exklusivt på hotellet. Däribland Asap Nast superhypade manchester sko och Yung Leans supersnygga tolkning av One star-modellen som bara producerats i 100 exemplar.

Intervju med Asap Nast

Yung Leans limiterade skor

Fler bilder från eventet.

Från vänster: Megan Munro, Leo mandella, Asap Nast, Mimi Wade, Grace Ladoja och Acyde

Bild från rapparen Tizzy Ts rum.

Vill du köpa ett par Converse One Star så kan du göra det här för 849kr.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-21 10:09