Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

SSS World Corp är märket du ska ha koll på under 2018

2018 har nu inlett och det är hög tid att diskutera trender för 2018. Under 2017 fick vi se loggorna ta över på ett barbariskt sätt. I år tror jag på mer mönstrade plagg och influenser från Miami och 60- samt 70-tal. Under hösten kunde man se hur vida byxor blev allt mer populärt och även manchestern kom tillbaka starkt med b.la. svenska märket The Cords & co. Om inte de ledtrådarna om de kommande trenderna för 2018 skulle vara nog så släppte även Supreme en kapselkollektion influerad av Scarface. Filmen med stilen hämtad direkt från Miamis gamla kingpins.

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-01-03 12:00  |  Lästid: 3 minuter

Justin O´shea är mannen som på 6 månader vände upp och ner på det konservativa modehuset Brioni, men som tyvärr fick lämna det italienska modehuset illakvickt efter att ha tagit ut svängarna för hårt i början. O´shea passade på att gå under radarn efter sin split med Brioni och planerade sin revansch på modevärlden. Så dök han upp under modeveckan i Paris i höstas, på en BMW motorcykel, på Place Vendôme, och visade upp det nya märket SSS World Corp.

SSS World Corp är namnet på märket som bör läggas på minnet. Design silhuetten beskrivs av designern och modeprofilen Justin O´shea som en tredje Tom Ford linje, designad av Supreme. På samma vis kan även prisklassen på kläderna beskrivas, med T-shirts för 500 kr, Skjortor för 1500 kr och kostymer för runt 5000kr.

Jag anser att SSS World Corp är nödvändig för dagens modekonsumtion. Märket står som en svetsande punkt mellan skate, street och 60- och 70-talets surfmode tillsammans med det klassiskt dressade modet. Märket bör bli placerat bland alla andra hypade street märken, som Off White och Y-3. Problemet som skulle kunna uppstå med en sådan placering är att när man ser kostymerna lätt kan tänka ”det där kan jag inte ha och varför finns det här”. Och det är just det som är hela konceptet kring märket, det är så fel så det blir rätt. En silkskjorta med Hibiskus och weedplantor har aldrig sett så cool ut, och lika så har inte en kostym gjort. SSS World Corp bör därför vara alternativet för streetwear- och mode-entusiasten till våren 2018.

SSS World Corp beskrivs av både Hypebeast och Vogue som en mix av Saint Laurent tillsammans med Off White.

Se på märket precis som Acne, som visar upp en bred kollektion som innehåller influencer från street, rock till dressat. Acne är ett märke som precis som SSS World Corp, byggt upp sina kollektioner för att kunna erbjuda kläder och looks till fler konsumenter än till en specifik kund. Det till en hög kvalité, vilket man inte ser allt för ofta idag. Märket ska vara alternativet till Zegna och Hugo Boss när det kommer till val av kostym och dressat mode.

2017 var bara om loggor och förstora plagg. Under 2018 kommer printade skjortor, allt mer dressade looks och utsvängda byxor samt förstås mindre loggor vara det som ligger i framkant. SSS World Corp har redan hunnit med att göra två olika samarbeten. Det ena med hårdrocksbandet Metallica och det andra med svenska skomärket Eytys.

Kollektionen Aloha from Hell går nu att hitta på Paul n Friends, på NK i Stockholm

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-01-03 15:57