Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Stilinspiration: Kungen av Grime – Skepta

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2017-11-26 18:34  |  Lästid: 3 minuter

Tidigare i år gjorde han skor tillsammans med Nike och i somras släpptes hans eget klädmärke MAINS. Han har blivit utsedd till en av de bäst klädda männen enligt GQ fler år i rad och är mer relevant än vad du kanske tidigare trott. Han har även lyckats skaka vett i den konservativa mode-maffian och visat att tracksuits är mer korrekt idag än vad en kostym kan tyckas vara. Jag pratar självklart om Skepta – Kungen av Grime.

Han har inspirerat en hel generation av ungdomar att klä sig i Gore-tex jackor och i Supreme. Intresset för London och Storbritannien tycks ha ökat och han har även fått Drake att signa över till hans egna kollektiv Boy Better Know. Om du inte redan har snappat upp hans stil så kan det vara högt tid att göra det, än är det inte för sent.

Till vänster: Supreme keps tillsammans med en utility vest. Till höger: Regnjacka från Supreme

Skepta har gång på gång visat på hur man klär sig bekvämt, snyggt, kaxigt och på ett eget sätt utan att följa förbestämda dress-codes. Han är även en av de som anammat användandet av den kanske mest användbara accessoaren någonsin- magväskan.

Magväska från Nike

 

Om man ska dra några snabba ord om just väsktypen – Fannypack, Belt bag, magväska, pung, samlingsnamnen fortsätter. Kan man kort och gott konstatera att just den här typen av väska för några år sen var en solklar no go zon. Men med tiden har vi förstått att man inte behöver bära väskan som ett skärp och att man faktiskt har användning för en pung-väska även om man inte jobbar som en konduktör. Om du läser det här så äger du säkert en, eller i alla fall tänkt på att införskaffa en. Jag har flera och älskar dem.

När Skepta själv berättar om sin stil säger han så här- ”När man åker runt i världen märker man att alla klär sig beroende på känslor, inte beroende på vilken musik man lyssnar på. Kids Lyssnar på Ludacris i Marocko, jag kan klä mig mod och lyssna på punk. Internet har suddat ut de gränserna.”

Skepta på Chanel visning tidigare i år och bild från hans Instagram

Vill du sno Skeptas stil så tipsar jag om dessa 5 plagg!

Jacka: Nikelab Gyakusou

Keps: Comme Des Garcon Boys

Sko: Nike Air Max 97 Ultra 17 x Skepta

Byxa: Nike ACG

Väska: Porter Waist bag

Vill du läsa mer om Skepta? – Läs Cafes exklusiva intervju med honom här

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-30 16:13