Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Svante Nybyggars är veckans bäst klädda på #Caféstil

”Åldrande med energi och stil”

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-04-06 15:53  |  Lästid: 3 minuter

Svante Nybyggars – 67 år är veckans bäst klädda man på Café Stil och har idag över 32 000 följare på Instagram. Svante berättar för mig om hur han bytte livsstil när han fyllde 60. Han blev vegetarian, slopade alkohol, började träna och gjorde en djupdykning i vad han kallar ”Authentic Wear”, en stil som berättar klädhistoria. Hans stil är originell och unik för hans ålder och består av mycket högkvalitativa workwear kläder. En stil som ofta associeras med japan och deras kunskap om hur man skapar kläder. Under namnet @TheUrbanHippieSwe har Svante drygt 32 000 följare på Instagram och har tidigare kallats för ”Sveriges förmodligen äldsta influencer”.

Vilka plagg lämnar du aldrig hemma just denna säsong?

– Min M-43 field jacket och mc-jackan Buco J-24, båda från det japanska märket The Real McCoy’s. Jag reser ganska ofta till London där McCoy’s har sin enda butik utanför Japan. Plaggen är relativt dyra, men är förstklassiga både vad gäller stil och kvalitet.

Beskriv din stil med tre nyckelord.

En lite ruff stil, annorlunda jämfört med de flesta andra män i min ålder. Allting går att kombinera, det har jag lärt mig av japanerna. Jag reser ofta på herrmodemässor i Europa och träffar då representanter för japanska varumärken. Det fula, till exempel i form av en sliten jacka, mår bra av mötet med exempelvis en snygg slips. Det ger dynamik åt outfiten. Detsamma gäller armébyxor ihop med en blazer.

Vems stil inspireras du av?

– Brittiske klädskaparen Nigel Cabourn, som jag lärt känna lite privat, har en skön stil. Han hämtar inspiration från äldre brittiska och tyska armékläder.

– För stiltips läser jag annars japanska Clutch, brittiska Men’s File och tyska The Heritage Post. Bara genom att titta på bilderna får man inspiration till nya djärva kombinationer.

Vad är ditt senaste inköp?

– Det är en benvit så kallad Painter Jacket från det japanska märket Pallet Life Story. Tanken är att fläckar och smuts ska få fästa på jackan och därmed spegla det liv man lever.

Har du något speciellt modetips du skulle vilja tipsa om?

– Ja, att svenska män inser att det är breda jeans som gäller. Många är ängsliga och klär sig i tajta jeans av gammal vana. I synnerhet missklär det medelålders och äldre män. I bredare jeans, och även andra byxor, ser man helt enkelt mer maskulin ut.

Vilken trend vill du inte se 2018.

– Våga ta ut svängarna. Handla färre plagg, och satsa på de av hög kvalitet. Det är bra för självkänslan och humöret.

@cafestil är Instagramkontotkontot där du får stilinspiration från våra läsare, och från redaktionen. Noel Montti samlar de snyggaste stilarna utanför redaktionen i Stockholm och resten av landet – och välkomnar alla att tagga #cafestil eller @cafestil för att få en bild publicerad.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-08 17:38