Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Noel Berglind

Tobias Frelén är veckans bäst klädda på #cafestil

"Magtröjor på killar! Det är funktionellt, subjektivt snyggt, och lagom normbrytande."

Noel Montti Berglind  |  Publicerad 2018-01-21 17:21  |  Lästid: 3 minuter

 

Veckan bäst klädda på #cafestil är 17-åriga Tobias Frelen från Västerås. Han är en kreativ person som visar upp sin ovanliga stil på hans rent av unika Instagram. När vi pratade om hans stil och tankar om trender inför 2018, berättade han för mig att i år vill han se fler magtröjor på killar och passade även på att poängtera att ingen kommer ihåg en fegis. Veckans bäst klädda, har ett gäng intressanta saker att berätta när det kommer till hans tankar om stil, och sin egna stil.

Vilket plagg lämnar du aldrig hemma just denna säsong?

-Jag struntar i att svara ”min vinterjacka”, även fast jag använder den dagligen! Istället svarar jag att det faktiskt är mina svarta skinnhandskar från Our Legacy som jag sällan går utan. (vilket i och för sig inte är ett särskilt roligare svar kanske.) Om jag inte har på mig handskarna så ligger dem i min totebag, jag går aldrig utan den heller!

Beskriv din stil med tre nyckelord!

– Utmanande/skoningslös, självsäker, anpassad.
Den är utmanande gentemot ”Västerås standard-killar”, då den ofta skiljer sig så mycket från det normativa. Min stil är varken macho, ”fin”, eller svärmorsdrömmig. Jag kanske tenderar att vara elefanten i rummet, och då tror jag att det krävs en uppskattning utav mig som individ för att kunna digga min stil. Särskilt när ”alla” i min omgivning klär sig likadant och så många personer aldrig vågar kliva ut ur sin box.
Min stil handlar mycket om självsäkerhet. Om jag köper ett plagg I Stockholm eller från Polen som inte visar hänsyn till Västerås-standarden så kommer jag ändå bära det i Västerås med självsäkerhet (för att det är skitsnyggt på mig vad du än tycker). För att inte avsluta på en rant om varför samhället sviker, så vill jag säga att min stil/garderob är mer på den stiliga sidan snarare än den street-weariga. Jag tenderar att köpa snygga skjortor snarare än graphic tees, och stilrena ”kvalitéts”-tröjor istället för dem trendigaste med mycket branding.

Vems stil inspireras du av ?

David Jatta. För att han är sin egen person och har din egen image! Det är så inspirerande att se någon som verkligen gör sin egen grej. Pluspoäng för humor.

Jesper Sjögren, för att han klär dig så snyggt och har hittat de perfekta silhuetten för just sin person. Stil hamnar på en helt annan nivå när en hittar de kläderna som passar en personligen baserat på till exempel kroppsform, hårstil, och personlighet. Det lyckas Jesper med.

För att dra kändiskortet säger jag att Luca Fersko har varit ett stort inflytande på mig. Missförstå mig rätt! Han har inte den traditionella supersmala modellkroppen som jag förut strävade efter. Istället har han en mer tränad figur som han omfamnar, vilket har inspirerat mig till att göra samma sak och det har det tagit bort pressen om att behöva vara supersmal för att se bra ut.

Dock så hade jag inte vart den jag är idag utan min kanske största inspirationskälla Axel Wahl (som du kan läsa om här). han är ett kreativt geni.

Vad är ditt senaste inköp? 

För ett par veckor sedan köpte jag ett par Our Legacy ”Posedion Runners” i den vit/gula färgkombinationen. 

Har du något speciellt modetips du skulle tipsa om?

-Gör din grej. Och ingen kommer ihåg en fegis.

Vilken trend vill du se 2018

-Magtröjor på killar! Det är funktionellt, subjektivt snyggt, och lagom normbrytande.

 

@cafestil är kontot där du får stilinspiration från våra läsare, och från redaktionen. Caféredaktionen samlar de snyggaste stilarna utanför redaktionen i Stockholm och resten av landet – och välkomnar alla att tagga oss på #cafestil eller @cafestil för att få en bild publicerad.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar